Op deze pagina willen we je inspireren. Creatief en inhoudelijk, met achtergrondinformatie op het gebied van rouw en verlies, tips, rituelen en interessante links.

Het genezend vermogen

Vanuit mijn werk als rouw- en verliesbegeleider en lid van de beroepsvereniging NVPA, kom ik via lezingen en workshops in aanraking met mensen die hun eigen ervaringen en onderzoeken willen delen met collega’s in de psychosociale gezondheidszorg.

Lees meer »

Lieve knuffels met betekenis

Bij metharteliefs hebben we gezocht naar lieve kadootjes die door de brievenbus passen. Zo hebben we ook een paar gehaakte knuffeltjes zoals de haasjes op bovenstaande foto, een ontwerp van Studio Mojo en het konijntje op de foto hieronder. Ze zijn er in diverse maten zodat je bijvoorbeeld een moeder/kind kan samenstellen of vriendje/vriendinnetje. Maar eentje is ook superlief.

Lees meer »

Café Doodgewoon

Praten over de dood is nog steeds voor een groot aantal mensen lastig. Gelukkig lijkt het wat meer uit de taboesfeer te komen door organisaties die hier gehoor aan geven en specialisten die hierbij betrokken zijn. In onze eigen omgeving is onlangs voor de eerste keer Café Doodgewoon georganiseerd. 

Lees meer »

Hart van herinneringen

Herinneringen...soms zijn ze niet zo heel tastbaar. Soms wel. We houden ervan om herinneringen op te halen. Herinneringen te maken. Op vakantie gaan, een feest vieren, een dagje uit. Ook verdrietige gebeurtenissen nemen plaats in onze herinneringen.

Lees meer »

Ochtendritueel, een moment voor jezelf

Je wekker gaat, de dag begint,  je wordt wakker, hebt wel of geen zin om op te starten. Herkenbaar? Je hoofd laten hangen kan, maar dan duurt de dag zo lang. Je zou ook de volgende inspiratie kunnen volgen.

Lees meer »